fredag 2 november 2012

Nervös casting

Jag skulle precis säga hejdå till min pojkvän och traska vidare till något café och jobba lite. Då ringer det och jag är kallad till en sista minuten casting för ännu en Coop-reklam. Jag kommer på en gång svarar jag. Kan du läsa din mejl på vägen hit? Absolut säger jag och öppnar min mejl i mobilen.

Hmm manuset var ganska långt för att hinna nöta in på 10-15 minuter. Jag kände nervositeten gro i mig men jag gjorde allt jag kunde för att fokusera. Väl där förstår jag att det är Rheborg igen som står för regin och han har självklart tänkt sig något helt annat tempo i scenen än vad jag målat upp i mitt huvud. Jag övade på monologen under resan dit och under en timmes väntan (till min glädje) innan det var min tur. Väl på castingen visar det sig att jag ska läsa texten innantill. Jahapp, men tro mig, all övning gick inte till spillo eftersom man behöver sätta sig in i hur personen man spelar ska prata, tänka, pausa, sucka, andas. Ja...allt!

Hursomhelst. Jag gjorde så gott jag kunde med tanke på att jag var bakis, nervös och upp i varv samtidigt. Lika spännande som vanligt alltså och nu håller vi tummarna!

1 kommentar: